Skip to content

Baas

Uitdaging
BAAS is een creatief communicatiebureau dat ideeën en campagnes ontwikkelt en merken tot leven brengt. Het bureau organiseerde een inspirerend meerdaags evenement voor ruim 200 medewerkers van EIT-Food in Amsterdam. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij EIT-Food, daarom zijn er bij de organisatie zoveel mogelijk duurzame keuzes gemaakt. Om goed zicht te hebben op de impact wilde BAAS volledige en betrouwbare inzage in de totale CO2-uitstoot van dit evenement.
Oplossing
ImpactNow heeft hierbij geholpen en de volledige CO2-voetafdruk van in kaart gebracht. Dit gebeurde inclusief alle drie de scopes van het Greenhouse Gas Protocol, de internationale richtlijn voor CO2-berekeningen. Voor elke activiteit werd de uitstoot nauwkeurig bepaald. Denk aan de impact van onder andere internationale reisbewegingen vanuit Europa en daarbuiten, maar ook voor de hotelovernachtingen, vergaderruimtes, (vegetarische) lunches, rondvaarten en tussentijdse verplaatsingen.
Resultaat
Dankzij de snelle inventarisatie van de CO2-voetafdruk kon BAAS deze tijdens het evenement presenteren. Hierdoor kon de impact direct aan alle medewerkers van EIT-Food worden getoond. Zo droeg BAAS ook tijdens het evenement bij aan inzicht en bewustwording rondom de impact van de verschillende activiteiten.
Quote van klant: Bas van Eeden, Event Producer bij Baas, deelt zijn ervaring met de samenwerking met ons: “ImpactNow heeft binnen een korte tijd een keurig CO2 rapport voor ons event kunnen opzetten. De aanvraag werd snel opgepakt, meetings ingepland en binnen 2 weken hadden wij het rapport.”

Dashboard login

Ook een persoonlijk duurzaamheidsdashboard? Neem hier contact op voor een demo of meer informatie