Skip to content
Uitdaging
Hypotheken Data Netwerk, HDN, faciliteert het aanvraag-, acceptatie- en beheerproces van hypotheek- en hypotheek gerelateerde producten. Dat doen zij onder andere door het ontwikkelen en beheren van de standaard voor veilige digitale communicatie in de financiële keten.
Oplossing
ImpactNow heeft de gehele CO2-voetafdruk voor HDN in kaart gebracht. Naast scope 1 en scope 2 bevat het ook een uitgebreide scope 3 analyse. Hierin zijn onder andere diverse georganiseerde events en ook het serververbruik van externe partijen meegenomen.
Resultaat
Door deze nulmeting heeft HDN goed inzicht in welke activiteiten het meeste bijdragen aan hun CO2-voetafdruk. Hiermee hebben ze een goede basis gecreëerd voor het opstellen van reductiemaatregelen. Daarnaast loopt HDN nu voorop binnen de hypotheekaanvraag markt en kunnen zij anderen in de keten inspireren en stimuleren om stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid.
Quote van klant: Jennifer op ‘t Hoog, Directeur/Bestuurder HDN, deelt haar ervaring over de samenwerking met ImpactNow: “De samenwerking met ImpactNow verliep top. Ze namen ons aan de hand mee in wat zij nodig hadden voor de berekeningen en duidelijk in de terugkoppeling. Wij zijn nu helemaal klaar om onze duurzaamheidsambitie te stellen en verbeteringen te gaan realiseren.

Dashboard login

Ook een persoonlijk duurzaamheidsdashboard? Neem hier contact op voor een demo of meer informatie